Boomverzorging

Bomen in de openbare ruimte zijn van belang voor de omgeving. Bomen slaan CO2 op, zorgen voor verkoeling, stimuleren de biodiversiteit en maken de steden leefbaarder. Growepa draagt hier aan bij door de nodige verzorging aan de bomen te bieden. Dit doen wij met veel kennis en ervaring en met gecertificeerd personeel. Onze European Tree Workers kunnen alle werkzaamheden in, aan en rondom de boom uitvoeren. Zo zorgen wij voor gezonde en veilige bomen binnen uw areaal.

Snoeien

Bomen moeten zo mooi, gezond en veilig mogelijk gehouden worden. Het is de basis van een leefbaar gebied en daar gaan wij zuinig mee om. Wij hebben de kennis, kunde en materieel in huis om de bomen van de juiste verzorging te voorzien. Onze organisatie bestaat uit verschillende European Tree Workers (ETW’ers) en European Tree Technicians (ETT’ers)  die iedere klus aan kunnen.

Bomen redden zich prima zonder ingrijpen van de mens. Toch zijn er wel redenen om een boom te snoeien, daarom onderhouden gemeenten en provincies de bomen cyclisch.

  • Veiligheid; bomen kunnen soms een gevaar vormen voor de omgeving. Bijvoorbeeld wanneer takken te zwaar worden en afbreken. Door te snoeien kan de kans op schade aan de omgeving tot een minimum beperkt worden en voldoet de opdrachtgever aan hun zorgplicht.
  • Betere groei; gesnoeide bomen herstellen sneller en zijn vaak gezonder dan bomen die niet in een vroeg stadium worden gesnoeid. Het zorgt voor dikker blad, vollere kroon en betere stamdikte.
  • Gezondheid; ook oudere bomen kunnen een goede snoeibeurt waarderen. Je zorgt er dan voor dat ze langer gezond blijven.
  • Vorm; snoeien is een manier om de boom meer in vorm te brengen zodat hij er mooi uitziet.

Vellen

Bomen zijn belangrijk voor het milieu en verfraaien de omgeving. Toch kan het voorkomen dat een boom moet wijken. De meest voorkomende reden is dat de openbare veiligheid in het geding is. Dat een boom gevaar oplevert kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken zijn ziekte, stormschade, wortelsterfte, verrotte stam of stamvoet. Deze oorzaken zijn soms niet direct van buitenaf te zien, daar is nader onderzoek voor nodig.

Bij het vellen van de boom kijken wij naar de situatie ter plaatse. Elke boom is uniek, daarom vraagt ook elke boom om een andere aanpak. Per situatie kijken wij hoe de boom het beste geveld kan worden. Bijvoorbeeld met een kraan, hoogwerker, verreiker, uitkleden of laten vallen.

 

.

Bomen planten

Het planten van bomen heeft vele voordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van de klimaatverandering, het behouden van de biodiversiteit en het verfraaien van de omgeving.

Bomen planten kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de omgeving en het doel van het project. Wij beschikken over het juiste materiaal en expertise om bomen van allerlei soorten en maten te planten en te onderhouden.

 

.

Water geven

Wanneer bomen net geplant zijn, hebben zij behoefte aan veel water. De wortels zijn nog niet volgroeid om aan deze waterbehoefte te voldoen. Wij helpen de bomen daarom een extra handje door deze extra water te geven. Wij maken hierbij gebruik van diverse watertanks, afhankelijk van de locatie.

 

.

 

.

EPR-bestrijding

De eikenprocessierups is inmiddels een bekend begrip in Nederland. De rups zorgt voor overlast omdat de haartjes irritaties aan de huid, ogen en luchtwegen veroorzaken. Wij zorgen er voor dat eikenprocessierupsen effectief en op biologische wijze bestreden worden, zowel preventief als correctief. Hierbij houden wij er rekening mee dat er geen haartjes verspreid worden maar ook dat andere rupsen en vlinders geen gevaar lopen.

Daarnaast houden wij ook rekening met de lange termijn. Zo plaatsen wij vogelhuisjes die natuurlijke vijanden zoals vogels aantrekken. Deze vogels eten rupsen en zorgen er voor dat op de lange termijn minder eikenprocessierupsen overlast veroorzaken.

 

.