De maaizuigtechniek wordt door Growepa veel toegepast bij smalle bermen, waar veel obstakels aanwezig zijn. Het voordeel hiervan is dat er slechts één keer over het maaivlak heen gereden hoeft te worden om te maaien en te ruimen. Dit betekent dat het verkeer slechts één keer gehinderd wordt.

Om zo efficiënt en productief mogelijk te werken worden er verschillende machines ingezet voor het maaizuigen van gras. Growepa maakt onder andere gebruik van de moderne Vredo met zelfrijdende trac, voorzien van een maaiarm. Daarnaast wordt de innovatieve Steyr tractor voorzien van Omarv-maaicombinatie ingezet met een wenkbreedte van 1.90m tot 2.40m. Beide machines zijn voorzien van opvangwagens met een inhoud variërend van 6m3 tot 20m3.

 

Maaiarm
De maaiarm wordt bevestigd aan verschillende werktuigen en werktuigdragers. Het maaien van de vangrail wordt ook met de maaiarm gedaan. De maaier kan door middel van een uitklapsysteem ook onder de vangrail komen. Het vrijgekomen gras wordt ook hierbij direct opgevangen in de opvangwagen.

Omarv-maaicombinatie
De Omarv-maaicombinaties zijn er in verschillende groottes. Het grootste model is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse importeur. Hiermee beschikt Growepa over een unieke Omarv-maaicombinatie. De enorme capaciteit wordt benut door gebruik te maken van twee maaiarmen.