Bij het snoeien van bomen zijn er twee typen snoei te herkennen; begeleidingssnoei en onderhoudssnoei.

Begeleidingssnoei
Begeleidingssnoei wordt uitgevoerd bij jonge of halfvolwassen bomen, met als doel de toekomstige takvrije stamhoogte te realiseren. Om de hoogte te bepalen dient er gekeken te worden naar de kroondiameter van de volwassen boom en de overlast die daar eventueel uit voort komt. Verder worden er slecht aangehechte takken uit de blijvende kroon verwijderd.

Achterstallig of onderhoudssnoei
Deze snoei wordt uitgevoerd bij volwassen bomen, waarbij dode en slecht aangehechte takken verwijderd worden. Ook overlange takken kunnen ingenomen worden. Deze werkzaamheden kunnen afhankelijk van de locatie klimmend of met een hoogwerker uitgevoerd worden.

Iedere situatie vraagt om een eigen formaat hoogwerker. Zelf heeft Growepa de beschikking over de meest gangbare hoogwerkers, namelijk de Genie S65, Z60 en de Z45. Daarnaast kan Growepa op korte termijn over elk gewenst type hoogwerker beschikken.

Om de kwaliteit van het snoeiwerk te waarborgen en veilig te kunnen werken, beschikking onze snoeiers over het European Tree Worker certificaat.

Het snoeien van bomen middels een Genie hoogwerker